недеља, 30. новембар 2014.

Francuska supa od luka za pozni jesenji dan

Divan dan za domaćice! Napolju je takva kiša, vetar i hladnoća da ne mogu da zamislim ništa pametnije nego da sedim kod kuće i razmišljam o sedmici koja sledi. Pripreme za časove imam, ideje za klince razrađene, nastavni materijal pri ruci. A ručak? Stalno se pitam kako li su domaćice planirale obroke u vreme pre interneta.

Elem, francuska supa od luka. Već sam je pravila ranije. Deca je ne jedu, kao uostalom i sve drugo što nije krompir i meso, ali muž i ja je obožavamo.

Isečeš jednu glavicu crnog luka na kolutove.
Dinstaš ih na maslinovom ulju na tihoj vatri uz povremeno dolivanje vode.
Dodaš koji list lovora, majćinu dušicu, so, biber.


























Kada se luk providi, doliješ 1 dcl belog vina pa čekaš da se malo uprži.
Dodaš seckan beli luk.
Dodaš kašiku brašna i malo propržiš, a zatim dodaš vodu i pustiš da se malo dinsta.
Sipaš u činiju, staviš zapečenu krišku hleba i narendan kačkavalj. Zapečeš.



























A pošto se ni veče nije pokazalo bog zna kako zanimljivo, odlučila sam da prekratim vreme kolačima.
Američi kolači sa čokoladom i mafini sa bundevom.




Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар